Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Σήμερα θέλω να σου πω κάτι σημαντικό. Μάλλον, να σου υπενθυμίσω κάτι σημαντικό.

Έχεις αναρωτηθεί πόση ώρα περνάς μπροστά στον καθρέπτη, προσπαθώντας να ομορφύνεις το παρουσιαστικό σου; Πόση ώρα κάνεις να διαλέξεις τα ρούχα που θα φορέσεις; Πόση ώρα χαζεύεις τηλεόραση; Πόση ώρα ξοδεύεις κριτικάροντας άλλους στα social media;

Πόση; Πολλή!

Άκου λοιπόν. Αύριο, θα κάνεις ένα πείραμα. Θα συνεχίσεις να κατανέμεις την ώρα σου όπως και πριν, με μια μικρή διαφορά· θα αφαιρέσεις, περίπου, 10 δευτερόλεπτα από κάθε μια από τις παραπάνω δραστηριότητες. Ας πούμε πως με αυτήν την κίνηση, εξοικονόμησες ένα λεπτό. Έχεις ένα λεπτό διαθέσιμο, να το κάνεις ό,τι θέλεις.

60 δευτερόλεπτα καλοσύνης

Βρες έναν άγνωστο, έναν γνωστό σου, έναν συνεσταλμένο συνάδελφο, έναν άστεγο, το άλλο σου μισό, έναν φίλο σου, το πιτσιρίκι που ζητιανεύει στο φανάρι, τη γιαγιά στο μετρό που θέλει να καθίσει αλλά δεν το απαιτεί, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό στον καθρέπτη, και χάρισε 60 γαμημένα δευτερόλεπτα καλοσύνης. Είναι τελείως τσάμπα, δεν θα χάσεις τίποτα, θα κάνεις κάποιον άλλον χαρούμενο και ίσως τον πείσεις να επαναφέρει την πίστη του στην ανθρωπότητα. Μπορεί ακόμα να τον κάνεις να χαμογελάσει. Σταμάτα να είσαι ένας κακιασμένος, μίζερος άνθρωπος και δες πόσο γαμάτα θα νιώσεις αυτά τα 60 δευτερόλεπτα.

Αυτό ήθελα να σου (μου) θυμίσω. Μαλάκα!

Τι ένιωσες διαβάζοντάς το;