Αγαπητό μου ημερολόγιο,

Η σημερινή μέρα δικαιώνει όλους εμάς που μισούμε τις Δευτέρες.

Αρχικά να πω πως ξύπνησα με πολλή καλή διάθεση, πράγμα που σημαίνει πως μεγάλο κακό επρόκειτο να με βρει. Είχα κανονίσει άδεια απ’ τη δουλειά και σκόπευα να την περάσω στον καναπέ βλέποντας Netflix και, φυσικά, παραγγέλνοντας τα γεύματά μου ώστε να μην χρειαστεί να κουνηθώ καθόλου. Η παρακάτω εικόνα θα σου δώσει να καταλάβεις τι εννοώ!

Προέκυψαν όμως δυο εξωτερικές δουλειές που δεν μπορούσα να αποφύγω, αλλά οκ, δεν παραπονέθηκα. Δυο ωρίτσες το πολύ ήταν και θα έπαιρνα και κάτι παλαιά χρωστούμενα, ίσα ίσα να βγάλω το φαγητό της ημέρας.

Ένα σκυλάκι είναι μωρέ…

Έφτασα στην τοποθεσία Θρακομακεδόνες για να παραδώσω μια δουλειά και βρέθηκα αντιμέτωπος με ένα γλυκό σκυλάκι 60 κιλών που θεώρησε πως το πόδι μου πρέπει να είναι πολύ γευστικό. Όταν έφτασα στον χώρο της εταιρείας με υποδέχτηκε, λοιπόν, αυτό το ζωντανό. Για μια στιγμή είχα ένα flashback απ’ το The Omen και θυμήθηκα τα σκυλάκια που φύλαγαν τον μικρό Damien.

Ο ιδιοκτήτης το είχε δεμένο με μια πολλή μεγάλη αλυσίδα για να μπορεί να κινείται στον χώρο και ήταν εκεί κατά την άφιξη μου για να το μαζέψει. Αφού τελειώσαμε τη συζήτηση στο γραφείο, πετάχτηκα μέχρι το αμάξι για να φέρω κάτι που ξέχασα. Το σκυλάκι, του οποίου το όνομα δεν συγκράτησα, αποφάσισε να παίξει μαζί μου και να δει αν έχω ωραία γεύση. Λίγη ώρα αργότερα βρέθηκα στην καρέκλα ενός φαρμακείου να μου καθαρίζουν την πληγή, να κάνω αντιτετανικό όρο και το πόδι μου να πρήζεται ομοιόμορφα.

Το λυπηρό της όλης υπόθεσης δεν είναι ότι μου χάλασε η μέρα, ούτε ότι με δάγκωσε ένας σκύλος, ούτε το πρησμένο πόδι. Δυστυχώς, είναι ότι το καημένο σκυλί έχει φάει ξύλο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη και προφανώς έχει επιθετικά ένστικτα. Παρόλο που δεν το προκάλεσα, ούτε δοκίμασα να το χαϊδέψω, μόνο και μόνο η παρουσία κάποιου αγνώστου το προκαλεί. Ο τωρινός ιδιοκτήτης του φέρεται σωστά, το προσέχει και πρόκειται να συμβουλευτεί και εκπαιδευτή για την συμπεριφορά του σκύλου.

Μπορεί να είναι ζώο, οποιοδήποτε ζώο, μπορεί να μην έχει φωνή να απαντήσει, μπορεί να είσαι δυνατότερος. Αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα κακοποίησης. Ούτε σε εσένα, ούτε σε εμένα, ούτε σε κανέναν! Φερόμαστε στα ζώα με σεβασμό, αγάπη και καλοσύνη, όπως θα φερόμασταν και σε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο!

Τι ένιωσες διαβάζοντάς το;